Jeffry van Vliet is sinds juni 2019 Manager Verhuur en Transport bij Jac. Barendregt, maar werkt door de coronacrisis noodgedwongen thuis. Hij spreekt over hoe hij zijn werkdagen er in deze omstandigheden uit zien.

 

Wat zijn normaal gesproken jouw werkzaamheden?
Voor de coronacrisis was ik iedere ochtend op pad. Onderweg naar bestaande en ook nieuwe klanten. In de middag was ik dan op kantoor om de planning te verzorgen. Ik plan dan al het materiaal en personeel voor de volgende dag.

 

Hoe ziet jouw werkplek er nu uit? Lopen werk en prive lopen nu meer door elkaar heen?
Dat valt bij mij eigenlijk wel mee. Ik werk nu aan de keukentafel, maar kan mij goed afzonderen. We hebben thuis 3 kinderen, maar het is goed te doen.  Je kan gemakkelijk dingen strak inplannen en ik heb weinig afleiding dus kan mij eigen dag productief inrichten.

 

Wat is er nu anders aan jouw werkdag?
Het voornaamste verschil is dat ik nu geen klanten kan bezoeken. Dat is lastig. Deze wereld is toch van doorwerken en klantcontact is vaak fysiek. Ik heb nu dus veel meer contact met de klant aan de telefoon.

Ook is er dagelijks contact met onze chauffeurs. Normaal lever je je werkformulier op kantoor in. Nu maak je gewoon even een foto van de werkformulieren en stuurt deze door. Eigenlijk is het allemaal heel goed te doen.

 

Wat is er veranderd voor de klant?
We kunnen nog steeds leveren, voor de klant veranderd er weinig. We hebben aan het begin van de crisis wat meer te maken gehad met ziekteverzuim, dus het plannen was af en toe een uitdaging. Maar met elkaar kunnen we nog steeds de gedane afspraken nakomen. We zien ook dat de klanten erg flexibel met de huidige situatie omgaan. We hadden het al niet makkelijk met het PFAS en Stinkstof verhaal. Toch merken we een hoop doorzettingsvermogen in de bouw.

 

Door dit alles heen; wat zie jij als positief?
Het thuiswerken was bij Jac. Barendregt iets nieuws. Daar is nu denk ik een wereld voor open gegaan. Het kan juist efficiënt zijn om een meeting via Teams te doen. Dat scheelt toch weer reistijd.