“Bij Jac. Barendregt merk ik dat er visie is voor het bedrijf en de werknemers. Dat vind ik veel waard”

Waarom heb je gekozen om bij Jac. Barendregt te gaan werken?

Het werk sprak me aan, omdat ik in het verleden al veel in de verhuur heb gewerkt. Ik verhuurde allerlei soorten kranen en daar heb ik prettig mee gewerkt. Voorheen was ik al eens gevraagd door de toenmalige planner bij Jac. Barendregt, maar toentertijd had ik niets met de vraag gedaan om van werkgever te wisselen.

Onlangs kreeg ik weer de vraag om eens koffie te drinken en toen kreeg ik een mooie kans om bij Jac. Barendregt aan de slag te gaan. Toen ben ik daarvoor gegaan en nu heb ik het erg naar m’n zin.

Hoe bevalt het werken bij Jac. Barendregt je dan?

Momenteel werk ik er nu 3 maanden. En na wat aftasten en een nieuwe uitvoerder begin ik een beetje het idee te krijgen dat ik m’n draai vind. Ik heb nog niet met iedereen gewerkt, omdat het een groot team is.

Het mooie van Jac. Barendregt, vind ik, dat er in ieder geval een visie is voor het bedrijf en de werknemers. Er wordt van alles geprobeerd om te kijken of het wat oplevert. Dat vind ik veel waard.

Jac. Barendregt blijft niet altijd op de gebaande paden. Het is een bedrijf dat zichzelf continu wil verbeteren. We hadden onlangs een medewerkersavond, om iedereen op de hoogte te houden en elkaar te verbeteren. Rinie is er bewust mee bezig om alle processen te verbeteren en met elkaar vlotter te laten bewegen.

En als er wat is, dan staat de deur altijd voor je open.

Zou je andere personen aanbevelen om bij Jac. Barendregt te werken?

Dat heb ik allang gedaan. Bij het vorige bedrijf waar ik werkte, sprak ik oud-collega’s die benieuwd waren hoe het was. Ik heb het ze aangeraden, maar het is toch wel spannend om een overstap te maken.

Wat kan er volgens jou nog beter bij Jac. Barendregt?

De communicatie onderling kan beter. Tussen collega’s is het belangrijk dat je open en eerlijk naar elkaar bent. Als er een probleem is, kun je dat het best rechtstreeks zeggen. Ik hou van een directe manier van werken, want je werkt met elkaar.

Patrick Roos is 39 jaar en getrouwd met Patricia. Hij is vader van 2 kinderen: een zoon van 14 en een dochter van 3. Hij werkt al meer dan 20 jaar in het grondwerk, waarvan al zo’n 18 jaar op machine. Hij bestuurde al van alles; van de kleinste kraan tot een 40-tonner. Momenteel zit hij op de kraan bij Jac. Barendregt.