Het ECOSTARS is een erkenningsregeling dat erop doelt om wagenparkbeheerders efficiënter te laten werken, brandstofverbruik en emissie te verlagen en om kosten te besparen. Sinds 2013 werkt gemeente Rotterdam hieraan mee.

Ook Jac. Barendregt neemt deel aan Ecostars. Dat levert het volgende op:

  • Gratis advies over brandstofvermindering en verbetering van efficiënt, duurzaam transport;
  • Voordelen in de Rotterdamse binnenstad;
  • Een invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder een bijdrage aan de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving;
  • Een vermelding op de Ecostars-website bij ‘Ecostars-leden’ en positieve publiciteit.
  • Hoe meer sterren, des te beter uw bedrijf presteert op het gebied van duurzaam transport en duurzame distributie. Naast uw score ontvangt u praktische adviezen, waarmee u uw besparing en score verder kunt verhogen.

Hoe werkt ECOSTARS?

Via het ECOSTARS-programma kunnen transporteurs sterren verdienen voor duurzame bedrijfsvoering. Jac. Barendregt mag momenteel 4 sterren dragen. Dat begint vaak met een vrijblijvend advies hoe zij (meer) brandstof kunnen besparen. Aan de hand van het aantal sterren kunnen klanten snel en eenvoudig zien hoe schoon en duurzaam een vervoerder te werk gaat. De maximale score is 5 sterren.

Kijk voor meer info op: Logistiek010 en Rotterdam.nl.

ECO Stars is oorspronkelijk opgezet in Engeland om op lokaal niveau de luchtkwaliteit te verbeteren. De oorzaak lag meestal bij de transportsector, zware bedrijfswagens, bussen en bestelbusjes. Al snel werd duidelijk dat er veel en snel voortgang geboekt kon worden. Door te delen in de kennis en praktische adviezen ontstond ECO Stars als initiatief.

ECOSTARS Certificaat Jac. Barendregt