Jac. Barendregt vindt het belangrijk om te investeren in de volgende generatie GWW-ers. We delen graag onze kennis met nieuwe talenten, zodat deze binnen de branche bewaard blijft.

De afgelopen 10 weken begeleidden we Mark van der Slikke bij zijn praktijkstage voor de opleiding middenkaderfunctionairs infratechniek. Dat is een hele mond vol, dus stelden we hem wat vragen over zijn opleiding en stage.

Wat houdt de opleiding tot middenkaderfunctionairs infratechniek precies in?

Het is een opleiding in de GWW-sector, dus de Grond-, Weg- en Waterbouw. Je leert zowel het werk binnen als buiten op deze opleiding.

De opleiding richt zich op de processen in de GWW. Je krijgt les in veel infratechnische vakken. Door middel van stageopdrachten doe je praktijkervaring op, zoals leidinggeven.
Ik zit nu in mijn tweede jaar en loop 10 weken stage. Ik leer landmeten, werkvoorbereiden, en calculeren.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Het buiten zijn trekt me heel erg. Dat kan ook wel kloppen, want de beroepskeuzetest gaf dit aan. Ik heb in de buurt gekeken naar project en dat leek me erg interessant.
Wat ook meespeelt is dat er veel toekomst is in het vak en er is werkgelegenheid. Maar zo’n familiebedrijf is voor mij allemaal nieuw. Ik ben zelf uit de Hoeksewaardse klei getrokken.

Waarom koos je voor een stage bij Jac. Barendregt?

Ik keek rond op verschillende sites en social media en kwam Jac. Barendregt tegen. Ik zag de busjes met een goede uitstraling en dat het bedrijf een leerkeurmerk heeft. Toen ik even verder keek op de site, zag ik de projecten die me erg interesseerden.
Jac. Barendregt is goed zichtbaar en dat vind ik leuk om te zien. Een vriend sprak me er laatst op aan, want hij had één van de vrachtwagens zien rijden.

Hoe heb je de begeleiding bij Jac. Barendregt ervaren?

De begeleiding van Robbie en Kees en Marco waren positief. Eigenlijk iedereen stak veel energie in me door veel uit te leggen. Ik werd positief benaderd, maar ik moest wel veel koffie zetten.
Mijn verwachting was eigenlijk dat ik veel zou kijken en verder niets zou doen, maar dat bleek niet waar. Ik mocht eigenlijk alles doen, zodra ik een uitleg had gehad.

Ik heb wat opdrachten uitgevoerd, zoals het in kaart brengen van een riool. Ik kreeg duidelijk uitgelegd wat er nu precies in tekeningen staat.
Mijn stage was echt boven verwachting. Ik verwachtte rondjes te lopen en alleen te kijken, en niet echt mee te lopen. De werkelijkheid was geheel anders.

Wat vind je het leukste aan je stage?

Dit is mijn eerste stage dus ik heb niet echt vergelijkingsmateriaal. Ik vind het heel leuk om buiten te zijn en het werk is heel afwisselend. Je doet niet veel hetzelfde achter elkaar. Van Marco leerde ik veel goede handelingen bij het project in Vlaardingen. Die puntjes waar je op moet letten zijn heel waardevol om te leren.

Wat motiveert jou om elke dag enthousiast naar je stage te gaan?

De afwisseling maakt deze stage heel leuk. Het doel is echt om iets te leren en daar krijg ik hier de gelegenheid voor. Er heerst een positieve sfeer en er zijn geen narigheden. Er is eigenlijk geen reden om niet gemotiveerd te zijn. Je kan bij iedereen terecht met vragen en je krijgt geen pasklaar antwoord, want je wordt zelf aan het werk gezegd om achter het antwoord te komen.

Wat is het belangrijkste dat je leerde tijdens je stage bij Jac Barendregt?

Het belangrijkste is dat je goede kwaliteit moet leveren. Als dat niet lukt, doe je het opnieuw. Zo kom je vooruit en bereik je iets. Doe altijd je controles en hier ervaar je in de praktijk wat je op school hebt geleerd.

Bedankt Mark voor jouw stageperiode! Iedereen bij Jac. Barendregt wenst je veel succes met je opleiding en verdere carrière. Bedankt voor je leergierigheid, Mark!