Inmiddels hebben zowel de locale kasbouwtelers, de milieuorganisaties en de provincie groen licht gegeven voor de aanleg.

Gedeputeerde James Watt, vertegenwoordiger van de milieufederatie Ed Volt en voorzitter van de kasbouwtelersvereniging Ohme Willem Ampère hebben zojuist tijdens een persconferentie het plan van harte toegejuicht.
“Ja, als je al ziet hoeveel mensen er op 20 molens afkomen bij Kinderdijk en wat een economische motor dat is voor de streek, dan kan je nu al gelukkig worden als je bedenkt hoeveel toeristen over honderd jaar worden aangetrokken door 570 molens die gegroepeerd door het hele groene hart wordt geplaatst. Aldus Dhr. Watt”
Bang voor eventuele stroom van protesten zijn de betrokkenen niet. Er zijn altijd wel mensen die een klap van de molenwiek hebben meegekregen.
Tussen de onderhandelaars is een vonk van enthousiasme overgesprongen en ook de complete financiering door Europa is als een schok ontvangen.
“Daarnaast zijn ze juist in het groene hart al eeuwenlang gewend aan de aanwezigheid van molens”, grapte Ohme Willem Ampère er nog achteraan.

Wij allen wensen Jac. Barendregt veel succes met de aanleg van het prestigieuze park!

Bekijk het originele bericht klik hier.