Wie ben je?
Ik ben Sem Waarts, 17 jaar oud en volg de opleiding ‘’Middenkaderfunctionaris Infra’’. Ik zit in het tweede jaar van mijn 4-jarige opleiding in de context wegenbouw. Ik kom zelf uit Barendrecht en zag regelmatig ook de vrachtwagens van Jac. Barendregt rond rijden. Zo ben ik ook wat meer gaan onderzoeken op de website van Jac. Barendregt.

Welke opleiding doe je en wat houdt deze precies in?
De opleiding die ik volg heet ‘’Middenkaderfunctionaris Infra’’. Dit doe ik aan het Techniek College Rotterdam met veel plezier. De opleiding is opgebouwd in een aantal verschillende contexten. Zo krijgen we een deel wegenbouw en waterbouw. Vervolgens maak je hier een keuze in om verder te gaan in de branche.

 

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Aan deze opleiding ben ik heel toevallig gekomen, niemand van mijn familie zit namelijk in de bouw. Een paar jaar geleden brachten mijn ouders mij naar een wedstrijd die ik moest gaan spelen en toevallig moesten we over het nieuwe stuk van de snelweg ‘’A4’’. Onderweg stelde ik al een aantal vragen hoe de A4 nou precies is aangelegd. Vervolgens kwam ik thuis en zocht ik informatie op over de A4 en kwam ik uit op deze opleiding.

 

Waarom kies je voor een stage bij Jac. Barendregt?
Zoals ik al zei kwam ik vaker het materieel tegen van Jac. Barendregt en dat was ook het eerste dat in me op kwam. Ik ben wat onderzoek gaan doen op de site en ik zag veel projecten waar ik wat van kon leren. Ik heb dus direct contact gezocht met het bedrijf en mocht na een snelle reactie op gesprek komen.

 

Wat voor werkzaamheden doe je bij Jac. Barendregt?
Tijdens de stage van Jac. Barendregt heb ik veel mogen ontdekken. Hierin kreeg ik ook de vrijheid en tegelijkertijd een goede begeleiding. Ik heb veel mogen calculeren voor wellicht toekomstige projecten en heb ik geholpen aan de achterstand die er was op het project ‘’Oosterflank’’. Ik heb hier aan de theoretisch profielen mogen werken en zodoende dingen geleerdd die ik kan gebruiken in het verdere verloop van mijn studie.

 

Wat vind je het leukste aan je stage?
Er is een gezellige sfeer in het bedrijf. Iedereen heeft het beste met je voor en we zijn in voor een geintje. De vrijheid die ik erbij kreeg vond ik ook erg fijn. Zo kon ik de opdrachten van school ook makkelijk indelen en maken, zodat ik daar geen zorgen meer over had. Dit is een stagebedrijf die ik zeker zal aanraden aan de medestudenten om mij heen!

 

Hoe is de begeleiding bij Jac Barendregt?
De begeleiding in dit bedrijf is perfect geregeld. Officieel heb ik 1 stagebegeleider die me door deze periode heen wat zal leren. Hier is dat anders. Elke werknemer zal je uitleggen hoe iets in zijn werk gaat of hoe je het beste iets kan oppakken. Voor de opdrachten vanuit school heb ik ook de ruimte voor gekregen. School gaat namelijk altijd voor zegt Jac. Barendregt. Jac. Barendregt geeft ook veel uitdagende opdrachten. Zo leerde ik steeds meer dingen die ik in de toekomst als basis kan gebruiken.

 

Welke opdracht is je het meest bijgebleven?
De opdrachten die ik kreeg zijn allemaal nog bijgebleven. Van elke opdracht heb ik wat nieuws geleerd, waardoor ik geen echte voorkeur heb voor een opdracht. De opdracht ‘’theoretisch profielen’’ heb ik de hele stageperiode aan gewerkt, dus die zal op lang termijn het meest bij blijven.

Wat is het belangrijkste dat je leerde tijdens je stage bij Jac Barendregt?
Het belangrijkste tijdens deze stage was de communicatie tussen verschillende partijen. Communicatie is namelijk het belangrijkste wat er is in deze branche. Hier lag dus ook mijn leerdoel voor deze stage. Na afloop van deze stage kan ik zeker zeggen dat ik veel over de communicatie heb geleerd. Zowel de communicatie in de werkvoorbereiding als in de uitvoering.